Home » Nieuws » Actueel: Pokon Gazonmest…  

Nieuws

Actueel: Pokon Gazonmest Plus Kalk

6 oktober 2014 om 16:40

Pokon Gazonmest Plus Kalk zorgt samen met de Supergroen Gazonmestvoor een optimaal groen gazon zonder al teveel moeite. 2 producten en niet te kort maaien voor het groenste gazon van de straat. Pokon Gazonmest Plus Kalk zorgt voor een goede start in het voorjaar en heeft een indirecte werking tegen mos. Bovendien zorgt deze meststof ervoor dat jouw gazon beter bestand is tegen koude en sneeuw in de winter.

Optimaal gemak

Deze hoogwaardige gazonmeststof op basis van organische grondstoffen bevat een uitgebalanceerde mix van essentiële voedingsstoffen. Uniek is de in de korrel toegevoegde kalk. In plaats van apart kalk en voeding te strooien ben je met deze gecombineerde korrel dus in 1 keer klaar.

Gebruiksaanwijzing

Gebruik Pokon Gazonmest Plus twee maal per jaar. De eerste maal in het vroege voorjaar (net na de vorst) en de tweede maal in het najaar. Zo krijgt je minder last van mos en geef je het gazon meer weerstand tegen de vorst in de winter. En daar pluk je het volgende voorjaar weer de vruchten van!

Dosering: 1 kg per 10 m2.

  1. Meet de juiste hoeveelheid voeding af.
  2. Maai het gazon voor gebruik.
  3. Strooi de korrels gelijkmatig over het gazon. Voor een gelijkmatige verspreiding kunt u een speciale meststof strooier gebruiken.
  4. Als het binnen 24 uur na toepassing niet regent het gazon besproeien.

Let op: buiten bereik van kinderen en huisdieren bewaren.

Samenstelling

Deze langwerkende meststof is een unieke gecombineerde organische-minerale mestkorrel verrijkt met kalk met een NPK samenstelling van 5+3+18+2MgO+0.5 Fe en kalk.
Extra magnesium en ijzer: Met extra magnesium en ijzer, waardoor het gazon bovendien een mooie volle groene kleur krijgt. Door het hoge kaliumgehalte wordt het gazon sterker, heb je minder last van mos en krijgt het gras meer weerstand tegen vorst in de winter.

Wanneer te gebruiken?

Voor optimaal resultaat dient de  Pokon Gazonmest Plus Kalk gestrooid te worden van februari t/m april en van september t/m november.

Verkrijgbaarheid

De Pokon Gazonmest Plus  Kalk is verkrijgbaar als 1 kg, 5 kg, 10 kg en 20+2 kg in diverse tuincentra.